Seznamte se, přicházejí k vám....

Vyzkoušejte zcela nové hybridy pro rok 2021 v našem portfoliu kukuřic

Odrůda HORIZONTE v poloprovozním pokusu v Šaraticích, rok 2020.

Odrůda HORIZONTE v poloprovozním pokusu v …  

LEGUAN je neuvěřitelně vzrůstným hybridem ve své rannostní skupině.

LEGUAN je neuvěřitelně vzrůstným hybridem ve své …  

„Nové GLUTEXO je bohatě olistěné dlouhými a širokými listy s naprosto excelentním podílem zrna v řezance. Společně s dalšími agrotechnickými výhodami významně posouvá šlechtění dvěstěčtyřicítek“. Říká Bc. Pavel Stárek, poradce pro Střední Čechy

„Nové GLUTEXO je bohatě olistěné dlouhými a …  

SUMUMBA je dobrý STAY GREEN vhodný jak na siláž, tak na zrno.

SUMUMBA je dobrý STAY GREEN vhodný jak na siláž, …  

SUDRESS je STAY GREEN hybrid vhodný na výrobu kvalitní energeticky bohaté a vysoce stravitelné silážní hmoty nejen pro krmné účely.

SUDRESS je STAY GREEN hybrid vhodný na výrobu …  

HORIZONTE S200/Z200 B2190
Velmi raný hybrid určený pro pěstování na zrno a siláž ve vysoko položených oblastech BVO a PVO. Jedná se o nejranější hybrid s typem zrna zub s výrazně rychlejším uvolňováním vody v průběhu zrání v porovnání s hybridy typu zrna mezityp. Tato vlastnost umožňuje ekonomičtější produkci suchého zrna (nižší náklady na sušení) také ve vysoko položených oblastech. Siláž z hybridu HORIZONTE je s vysokým podílem zrna. Rostliny jsou na své nízké FAO vysoké a velmi dobře olistěné.

LEGUAN S230/Z240
LEGUAN je nově registrovaným hybridem na siláž i na zrno v ČR. Ve své rannostní skupině je LEGUAN neuvěřitelně vzrůstným hybridem, který se výškou porostu vyrovná vzrůstným silážkám ve FAO 260. V rámci registračního řízení dosáhl vysokého výnosu zelené hmoty (104,8 %), vysokého výnosu suché hmoty (102 %) a vysokého výnosu zrna (105,4 %) (ÚKZÚZ 2018–2019). Typ zrna je fl int až mezityp. LEGUAN je registrován také v Německu s velmi vysokým hodnocením výnosu suché hmoty (8) i zrna (8). LEGUAN je určen pro produkci kvalitní siláže pro krmné účely a na bioplyn a také na zrno. LEGUAN je STAY GREEN.

GLUTEXO S240/Z250
GLUTEXO je raný silážní hybrid pro produkci vysoce kvalitní energicky bohaté siláže s vysokým obsahem škrobu pro krmné účely. „Siláž z GLUTEXO je to nejchutnější a nejlepší pro jejich výkonný metabolismus.“ Středně vysoké až vysoké rostliny se silným olistěním v kombinaci s mohutnou palicí velikostně a typově odpovídající středně ranému hybridu SUSANN. Palice GLUTEXO vytváří 2 špičky, typem zrna je fl int až mezityp. GLUTEXO je vhodné také pro sklizeň na zrno. GLUTEXO je STAY GREEN, pochází ze stejného programu šlechtění jako úspěšné hybridy KORYNT a SURTERRA.

SUMUMBA S240/Z250
SUMUMBA je raný hybrid s duálním využitím na siláž nebo na zrno. Rostliny jsou středně vysoké až vysoké s vynikajícím olistěním a typickou silnou palicí. SUMUMBA je dobrý STAY GREEN. Nově je SUMUMBA registrována v Německu na siláž a na zrno. Siláž je s vysokým obsahem škrobu a vysokou stravitelností organické hmoty určená pro krmné účely. Vedle silážního využití je SUMUMBA velmi vhodná také pro pěstování na suché zrno (výnos zrna BSA hodnocen velmi vysokou známkou 8).

SUDRESS S250/Z260
SUDRESS je novou vylepšenou SURTERROU. SUDRESS najde své místo na farmách za účelem výroby kvalitní energeticky bohaté a vysoce stravitelné silážní hmoty pro krmné účely a pro vysoké produkce suchého zrna. Vzhledem k vysokým výnosům hmoty je SUDRESS vhodný také pro PBS. SUDRESS má velmi rychlý počáteční vývoj a je nenáročný na rajonizace. Je velmi vhodný také na výsušné pozemky, kde je výborně adaptován na stres vyvolávající sucho. Jedná se o STAY GREEN hybrid.


Top