JOHNSON se stal Miss Polního dne SKALAGRO Skalička

Polní dny ve SKALAGRO a.s. Skalička (okr. Přerov) mají mnohaletou tradici – již přes 20 let! Hlavní organizátoři jsou SKALAGRO a.s. + Hanácká osiva s.r.o. + AG.FINAL s.r.o.

Každoročně se zde volí i Miss Polní den Skalička a SAATEN-UNION zde byl naposledy úspěšný s odrůdou TOBAK v roce 2016.

Tento polní den má i velmi bohatou návštěvnost, vždy sem přijede z okolních okresů více jak 100 lidí z řad zemědělců, zástupců semenářských i chemických firem, šlechtitelů i z ÚKZÚZ. Ti absolvují prohlídku komentovanou zástupci semenářských firem a vyslechnou nezávislé hodnocení p. Ing. Kryštofa, který se zástupci organizátorských firem v předstihu zhodnotil zdravotní stav jednotlivých odrůd. Následně po návratu do kulturního střediska, kde je připraveno bohaté občerstvení a losuje se velká tombola, má možnost vyplnit každý účastník Polního dne lístek, kde uvede v pořadí své tři tipy na onu MISS PD Skalička.

Letos bylo v pokusu zaseto celkem 53 odrůd. Hodnocení Ing. Kryštofa určitě úspěchu napomůže, ale nejdůležitější je, jak se líbí (vzhledově klasem, zdravím jeho listové plochy, příp. poléhavostí, apod.) a také dle vlastních či jiných zkušeností z pěstování. JOHNSON měl hodnocení 3x 9 (tedy tu nejlepší známku), ale to rozhodně nebyl sám.

Pořadí prvních deseti odrůd dle hodnocení účastníků bylo nakonec následující:

JOHNSON tedy suverénně zvítězil a jeho úspěch je o to větší, že byl zaset až třetí od konce (odrůdy jsou zasety dle potravinářské hodnoty E-A-B-C), takže mnoho účastníků/hodnotitelů na konec pokusů vůbec nedošlo. Dobrá práce, Johnsone! Gratulujeme pane Holoubku! :-)


Top