Tritikále

Na místo dlouhodobého lídra trhu Modus přichází modernější, intenzivní odrůdy s vynikajícím výnosem a odolností proti poléhání. Modus, SU Agendus.

Luštěniny

Dekády neustálého vývoje bobů a hrachů kombinujících výnos s technologickou vhodností (částečně bezlistých hrách, ozimé odrůdy). Milníky: Birte, Schirokko, Rocket, Fuego.

Trávy

Mimo šlechtění čistých odrůd, nyní také vývoj směsí pro vyšší produktivitu pěstování trav a jejich lepší využitelnost (Tetrasil).

Sladovnický ječmen

Evropské představení nových jarních ječmenů s jednoznačně vyšší ekonomikou pěstování (Salome, Marthe).

Meziplodiny

Šlechtění antinematodních meziplodin se zvýšenou rezistencí a rozšiřující se oblastí využití, včetně biofumigace. Od roku 2012, vývoj směsí meziplodin viterra® vhodných do osevních postupů v rámci ozelenění. Milníky: Siletta Nova, Pegletta, Adagio, plukovník, Defender, Pratex, Angelia, Albatros, Accent, Maxi.

Pšenice

Neustálé rozšiřování portfolia vysoce výnosných odrůd pšenice se zlepšenými agrotechnickými vlastnostmi. První odrůda pšenice s nejvyšší oficiálně potvrzenou efektivitou využití N, první přesívková pšenice zařazená do oficiálního zkoušení, první německá hybridní pšenice, přední evropská odrůda Mulan, výborná pekařská kvalita ("o 20.000 bochníků více"). Milníky: Ares, Astron, Kraka, Orestis, Batis, Borenos, Thasos, Hybnos 1, Tommi, Mulan, Genius, Tobak, Elixer.

Žito

Po registraci prvního hybridu žita v Německu následuje kontinuální rozvoj hybridů s unikátními charakteristikami: výnos, pekařská kvalita, zdravotní stav a odolnost proti poléhání. Milníky: Rapid, Askari, SU Mephisto, Matador, Protector, Dukato.

Kukuřice

Zavádění technologie pěstování kukuřice v Německu a její přizpůsobení středoevropským klimatickým podmínkám. Kontinuální dostupnost komplexního programu hybridů všech ranostních skupin a způsobů využití. Hybridy s vysokým obsahem škrobu a vysoce stravitelných buněčných stěn pro různé úrovně krmných dávek; odrůdy speciálně šlechtěné pro použití při výrobě bioplynu. Milníky: Anjou 21, Tau, Pirat, attribut, Goldoli, Subito, Susann.

Ovsy

Nejširší evropská nabídka žlutého, bílého a černého ovsa různých ranostních skupin. Jedinečným prodejním argumentem je spojení vynikající kvality zrna, charakteristiky slámy a vysoké výnosové stability. Milníky: Erbraf, Aragon, Ivory.

Krmný ječmen

Vyšlechtění dvouřadého ozimého ječmene, který je pěstován po celé Evropě ("Igri"). Představení vysoce výnosných víceřadých odrůd s výjimečnou odolností poléhání ("robustní ječmeny") a rezistencí vůči viru žluté mozaiky ječmene a viru žluté zakrslosti ječmene. Nejlepší možné spojení zdravých rostlin a vynikajícího výnosu. Milníky: Igri, Mammut, Grete, Carola, Souleyka, SU Ellen.